Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς αποφάσισαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, δηλαδή σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό.
Παρά την απόφαση του υπουργείου να «μεταφέρει» την αργία της Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ αλλά και πλήθος άλλων σωματείων έχουν προκηρύξει απεργία για την αυθεντική Πρωτομαγιά, που πέφτει φέτος τη Μεγάλη Τετάρτη.
Η τελευταία σχετική ανακοίνωση ήρθε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, που κάνει λόγο για συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Αυτό σημαίνει πως τη Μεγάλη Τετάρτη – για την ώρα – θα απεργήσουν Δημόσιο, ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και τρένο, ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.
«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
Νωρίτερα κάλεσμα είχε απευθύνει και η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προτρέποντας όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα.
Με δική της ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε συγκέντρωση στις 11:00 της Μεγάλης Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κι η ΠΝΟ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στα πλοία – η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 της Μεγάλης Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 23:59 της ίδιας ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ