Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον Αλέξη Κούγια, προχώρησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.
Η δίωξη του Νικόλαου Μαργαρίτη, αφορά στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας, ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», το βράδυ της Κυριακής (07/01).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».