Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δικαστική προσφυγή συμβασιούχων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κατά της απόλυσής τους, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.
Όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων, στο ΠΑΓΝΗ απειλούνται με απόλυση 180 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, σε καθαριότητα και σίτιση, ενώ στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και το προσωπικού με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, το οποίο ξεπερνά τα 400 άτομα.
Σύμφωνα με το Σωματείο, πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό, και αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, προχωρά στην απόλυσή τους και στη μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους.
«Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, προχωρά στην απόλυσή τους και στη μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους, έχοντας πάρει «πάσα» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που διατήρησαν στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς «ομηρίας» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα, τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και τη σίτιση. Η εμπειρία δείχνει ότι η είσοδος εργολάβων, σημαίνει περαιτέρω απολύσεις, απληρωσιά, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίηση, κλεμμένα ένσημα ΒΑΕ και τριετίες, χειρότεροι όροι δουλειάς, ελλιπής καθαριότητα των κρίσιμων υπηρεσιών», προσθέτει το Σωματείο.
Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη δικαστική προσφυγή συμβασιούχων εργαζόμενων στο Δικαστήριο Ηρακλείου. Οι βουλευτές βρέθηκαν στο Δικαστήριο όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόλυση 180 εργαζόμενων ΣΟΧ σε καθαριότητα και σίτιση στο ΠΑΓΝΗ, και το ίδιο και για το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Οι τρεις βουλευτές Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης τόνισαν ότι «η εργασιακή ομηρία με τις πλάτες της Κυβέρνησης θα πρέπει επιτέλους να λήξει με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και με την μόνιμη αξιοποίηση ενός προσωπικού που στηρίζει νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου όλο το τελευταίο κρίσιμο διάστημα». Πρόκειται άλλωστε για εργαζόμενους που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και που έχουν μόνιμη θέση στις θέσεις από όπου υπηρετούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ