Τα έσοδα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων διεθνών νομικών εταιρειών συρρικνώνονται απότομα λόγω της αύξησης του κόστους και της πτώσης των εξαγορών και συγχωνεύσεων και δημόσιων προσφορών, αναγκάζοντας κάποιες να περιορίσουν τις προσλήψεις καθώς αναμένουν παγκόσμια ύφεση.

Έρευνα του Thomson Reuters Institute, το οποίο παρακολουθεί δεδομένα από περισσότερες από 160 αμερικανικές εταιρείες, διαπιστώνει ότι η ζήτηση υπηρεσιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις έχει υποχωρήσει περίπου 14% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, το μισθολογικό κόστος έχει εκτοξευτεί κατά περίπου 13%, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

H τάση αυτή «πιθανότατα θα οδηγήσει τις εταιρείες υπό τεράστια πίεση να φέρουν τα έξοδα υπό έλεγχο μειώνοντας το προσωπικό, όπως και στην κρίση του 2008-2009», προειδοποιούν αναλυτές του Thomson Reuters Institute.

Σύμφωνα με τους Financial Times, προκαταρκτικά στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο νομικός τομέας στη χώρα έχασε περισσότερες από 13.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με μια μικρή ανάκαμψη τον Οκτώβριο, όταν προστέθηκαν περίπου 3.500 θέσεις εργασίας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ