Ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της νεαρής κοπέλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, λίγο μετά την καταδίκη των δύο δραστών.

Ο γνωστός ποινικολόγος, εμφανίστηκε συγκλονισμένος με την άρνηση μεταμέλειας των δραστών, ενώ τόνισε πως η δίκη των δύο κατηγορουμένων, καταδικασθέντων πλέον σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, θα έπρεπε να έχει τηλεοπτική κάλυψη ώστε να διαμορφωθούν χαρακτήρες και να αποφευχθούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Το θύμα ήταν το κεντρικό πρόσωπο.Η προσωπικότητα του θύματος. Μια κοπέλα αριστούχος μαθήτρια και φοιτήτρια, από μια οικογένεια εκπαιδευτικών που πήγε να σπουδάσει και βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα.

Η εικόνα του βασανισμού δημιούργησε συναισθήματα πρωτόγνωρα στον ελληνικό λαό.

Είμαστε μια ιδιαίτερα κοινωνική χώρα, με υψηλό δείκτη ευαισθησιών. Πέρασαν μέρες για να βρεθούν οι δράστες. Δεν είδαμε ποτέ μεταμέλεια από του δράστες.

Δεν υπάρχει έγκλημα που ακόμα και οι πιο σκληροί δράστες δεν έχουν εκφράσει σεβασμό προς το θύμα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου, που οι νέοι δράστες από την αρχή, στην πρώτη μέρα της δίκης έστω και μέσω των δικηγόρων τους, έναν ύμνο προς την κοπέλα.

Ήταν βέβαιο από τα αντικειμενικά στοιχεία ότι θα καταδικάζονταν. Όλη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στήθηκε στην άγρια βεβήλωση της μνήμης της κοπέλας, χωρίς κανένα στοιχείο. Αυτό ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία.

Θα έπρεπε αυτή η δίκη να μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση. Θα διδάσκονταν συμπεριφορές σε εν δυνάμει γονείς θυμάτων και δραστών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ