Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Ντίνου Μήτογλου. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας παραμένει εκτός δράσης από τις 3 Μαρτίου 2022 οπότε και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 32 μηνών επειδή βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
Ο 27χρονος θα καταθέσει μήνυση στην γιατρό που του χορήγησε τις απαγορευμένες ουσίες και ευελπιστεί να καταφέρει να επιστρέψει στα παρκέ νωρίτερα από τις 25 Νοεμβρίου του 2024, που εκπνέει η τιμωρία του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι ο διεθνής και με διεθνή καριέρα μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιο Κούγια, την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής ταλαιπωρίας, την οποίαν αντιμετωπίζει.
Ο Ντίνος Μήτογλου ανάμεσα στους ασθενείς της γιατρού που συνελήφθη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μήτογλου εν αγνοία του και εξαπατηθείς από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, έλαβε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες η συγκεκριμένη γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμες και καθόλου επισφαλείς για την υγεία του. Κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, απεδείχθη το εντελώς αντίθετο.
Η εντολή την οποίαν έχουμε λάβει από τον κ. Μήτογλου είναι αφενός μεν να συνεργαστούμε με τον εν Ελλάδι δικηγόρο του, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο και τους δικηγόρους τους οποίους έχει επιλέξει για να τον υπερασπιστούν στην δικαστική διαδικασία που αφορά στην ποινική του μεταχείριση και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να μην αγωνίζεται επί 32 μήνες, αλλά κυρίως να υποβάλουμε μήνυση εις βάρος αυτής της κακοποιού γιατρού, διότι διέπραξε εις βάρος του κ. Μήτογλου το κακούργημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού τα χορηγηθέντα στον κ. Μήτογλου σκευάσματα μετά βεβαιότητος μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον σοβαρότατο κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.
Με την υποβολή αυτής της μηνύσεως, γι’ αυτό το κακούργημα, αποδεικνύεται η παντελής αθωότητα του κ. Μήτογλου, αφού αυτός ποτέ δεν θα ελάμβανε την οιανδήποτε ουσία εάν γνώριζε ότι αυτή αφενός μεν είναι παράνομη, αφετέρου δεν θα διακινδύνευε την ίδια του τη ζωή».