Σοκ προκάλεσε η καταγγελία ενός νεαρού μάγειρα που δούλευε σε κουζίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη, ο οποίος ενώ υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι που έπεσε στο σώμα και τα χέρια του, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντί να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο, τον έβαλαν σε ένα χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, καθώς ήταν ανασφάλιστος.
Όπως κατήγγειλε ο 22χρονος Βαγγέλης και η μητέρα του, την ώρα που μετέφερε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι, χύθηκε πάνω του και του προκάλεσε εγκαύματα β΄ βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια.
Όπως είπε, οι συνάδελφοί του, τον άφησαν αβοήθητο.
“Έχω αφόρητο πόνο και στα χέρια και στο πρόσωπο.
Κάποιες φορές το βράδυ όταν κοιμάμαι είναι έντονο και δεν μιλάμε για έγκαυμα από βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός μάγειρας.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε πως έχει ήδη παρέμβει το ΣΕΠΕ και ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στις παραβιάσεις.
“Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από χθες και πόρισμα συντάσσεται και εκδίδεται εντός ολίγου!
Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις” αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ