Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από το διοικητή του ΟΣΕ να του αποστείλει τους φακέλους για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο τα τελευταία 15 χρόνια, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διερεύνησής τους.
Σκοπός είναι να εξεταστεί αν είχε διαταχθεί τότε έρευνα προς κάθε κατεύθυνση κι αν είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους.
Διαφορετικά, θα πρέπει οι δικογραφίες αυτές να ανοίξουν εκ νέου για να αξιολογηθούν και πάλι.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήδη, έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το 2017.

Οι έρευνες για τα Τέμπη 

Την ίδια ώρα, σεε ανώτατο επίπεδο συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες να καλούνται για εξηγήσεις το επόμενο 24ωρο.
Ο νέος εφέτης ανακριτής έχει αναλάβει, επίσημα πλέον, την έρευνα για την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.
Θα καλέσει άμεσα τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και νέες διώξεις.
Ακόμα διερευνόνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης έκανε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Λάρισα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ