Προσλήψεις και βελτίωση των αμοιβών διεκδικούν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι οποίοι ανήγγειλαν σήμερα κινητοποιήσεις με στόχο την ενίσχυση της Αρχής.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο οι αρμοδιότητες της Αρχής επεκτείνονται στους κλάδους των υδάτων και των αποβλήτων, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των εργαζομένων τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι το προσωπικό δεν αντιτίθεται στην ανάληψη των νέων αρμοδιοτήτων, κάτι που αποτελεί κυβερνητική απόφαση, αλλά “η λογική προσέγγιση είναι η ενίσχυση των θεμελίων μιας Αρχής πριν την προσθήκη νέων βαρών”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, το τακτικό προσωπικό σήμερα αντιστοιχεί στο 22% των προβλεπομένων από το οργανόγραμμα θέσεων (46 εργαζόμενοι έναντι 211 θέσεων). Παράλληλα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διαρροή του μόνιμου προσωπικού για θέσεις στην αγορά ή σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπου οι αποδοχές είναι υψηλότερες ενώ οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν το 2013 βάσει διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2008. Επιπλέον οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται με καθεστώς ΙΔΟΧ αποχωρούν συστηματικά προς την αγορά.

“Ο ευρωπαϊκός κανόνας και η αρχή που εφαρμόζεται στα κράτη μέλη είναι αυτή της διατήρησης των αμοιβών του προσωπικού της Ρυθμιστικής Αρχής σε επίπεδο επαρκώς ανταγωνιστικό ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές στελεχών του Ρυθμιστή προς την αγορά, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι οι διαρροές αυτές αφενός αποδυναμώνουν τον Ρυθμιστή, αφετέρου συντελούν στη μεταφορά ειδικής τεχνογνωσίας προ την αγορά, με ενδεχόμενες συνέπειες στον ίσο ανταγωνισμό”, τόνισαν.

Ανακοίνωσαν τέλος ότι αν δεν υπάρξουν προβλέψεις για ενίσχυση της ΡΑΕ θα προχωρήσουν σε καταγγελία προς την ΕΕ για παραβίαση της σχετικής Οδηγίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ