«Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έχουν μειωμένη αποδεικτική ικανότητα» φέρεται να κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής .

Συμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr εξέφρασε προβληματισμό για τις συνθήκες, τους λόγους και την τήρηση των κανόνων παροχής καθεστώτος προστασίας στους τρεις μάρτυρες της υπόθεσης Novartis .

Παράλληλα, η πρώην ανώτατη εισαγγελική λειτουργός φέρεται να υποστήριξε πως οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας υποστηρίζοντας ότι “είχαν συμφέροντα απο την εταιρεία Novartis”.

Η ίδια φέρεται να είπε ότι η συνεργασία της εισαγγελίας Διαφθοράς με τις αμερικανικές αρχές δεν έγινε στο πλαίσιο της επίσημης δικαστικής συνδρομής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την πλευρά της πλειοψηφίας η κυρία Δημητρίου αν και υποστήριξε αρχικά ότι δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα των τριών μαρτύρων, ήταν η ίδια που διέταξε την σύλληψη του κ. Νίκου Μανιαδάκη.

Ο διάλογος που κατά πληροφορίες διημείφθη έχει ως εξής:

Ξ.Δημητρίου: Δώσαμε εντολή να σταματήσουν τον Μανιαδάκη στην οικία του γιατί πληροφορηθήκαμε οτι ηθελε να φύγει για εξωτερικο

Βουλευτής: Πώς ξέρατε που μένει; Γνωρίζατε ποιος είναι προστατευόμενος μάρτυρας;

Ξ.Δημητρίου: Ήξερα τη διεύθυνση όλων των προστατευόμενων για να στείλω αστυνομική προστασία. Το βράδυ της 31/12/18 μετά τις υποψίες που είχα ότι θα φύγει στο εξωτερικό γιατί αρνήθηκε αστυνομική προστασία -και ειδοποίησα τους εισαγγελείς-, ο Αναστασίου (Μανιαδάκης) κατέστη από προστατευμένος μάρτυρας, κατηγορούμενος με στοιχεία που κατείχε ήδη η κ Τουλουπάκη.

Ι.Μπούγας: Η κ Τουλουπάκη δηλαδή είχε τα στοιχεία με βάσει τα οποία δεν μπορούσε να είναι προστατευόμενος αλλά αντιθέτως κατηγορούμενος;

Ξ.Δημητρίου: Αυτό είναι θέμα της κυρίας Τουλουπάκη. Εγώ ασχολήθηκα μόνο με τις πληροφορίες που είχα ότι θα φύγει στο εξωτερικό.

Ι.Μπούγας: Και γιατί να μην φύγει; Απαγορεύεται ο προστατευόμενος μάρτυρας να ταξιδέψει στην ΕΕ;

Ξ.Δημητρίου: Όχι δεν απαγορεύεται. Γι αυτό μετετράπη από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ