Της Ελένης Τσιάβο 

Την εκκίνηση εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταγγελίες από φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών εναντίον καθηγητή τους, που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.
Ειδικότερα, η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BankingNews, ο καθηγητής διδάσκει Εμπορικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο ενώ πριν είχε την ιδιότητα Λέκτορα.
Οι «ψίθυροι» στην πανεπιστημιακή κοινότητα φαίνεται πως ήταν ήδη αρκετοί πριν την επίσημη καταγγελία αλλά ουδείς δεν μπορεί να κρίνει ακόμα το μέγεθος της σοβαρότητας τους, πριν τη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας και την συλλογή απαραίτητων στοιχείων

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος από τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι μέσω του Συλλόγου τους υπέγραψαν ψήφισμά το οποίο αναφέρει ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή «ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές», όπως σημειώνεται στο ψήφισμα.
Τα περιστατικά είναι πολλά, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κοροναϊού.
Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.
Την ίδια κιόλας μέρα του φέρεται να έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ», εδραιώνοντας την ιδιότητά του, όπως σημαιώνεται στο ψήφισμα.
Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Το μήνυμα σε φοιτητή: «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;»

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του καθηγητή: «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε» καταγγέλει ο Σύλλογος.
Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα να τον κόψει με 2 στο μάθημα.
Στην ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του, τονίζεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σήμερα είχε γίνει κάλεσμα για κινητοποίηση στον Κοσμήτορα ενάντια στη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Δείτε την επίσημη καταγγελία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ