Έγγραφα, με τα οποία γνώριζαν ότι οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έρθουν στη χώρα μας, είχε εδώ και δύο μέρες στα χέρια της η ΕΛΑΣ και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, προτού σημειωθεί η δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ.

Τα απόρρητα Πληροφοριακά Δελτία, δείχνουν το σκηνικό που θα ακολουθούσε και ουδείς εκ του αποτελέσματος κατάφερε να διαχειριστεί την ίδια ώρα μάλιστα που όπως αποδεικνύεται Έλληνες και Κροάτες αστυνομικοί βρίσκονταν για ημέρες σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για την κάθοδο των χούλιγκανς από το Ζάγκρεμπ.

Παράλληλα με δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα οι αναλυτές της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει χθεσινή ημερομηνία, ανέφεραν ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα υπάρχει το βράδυ της Δευτέρας πλήθος φιλάθλων που έδειχνε ότι ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος.

Στο πρώτο απόρρητο Ενημερωτικό Σημείωμα, οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει με ημερομηνία 6/8/ 2023, τίτλο: Αξιολόγηση: Α3 και θέμα: Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb επισημαίνουν τα εξής αναφορικά με τις πληροφορίες που ελαβαν απο τις ξένες αρχές: «Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθή ικανός αριθμός περίπου – 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb – BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αριθμός 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Ενέργειες: υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Την επόμενη μέρα και ειδικότερα στις 7 Αυγούστου 2023, σε δεύτερο Δελτίο Πληροφοριών με θέμα «Αξιολόγηση: Α3. Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb και επισυναπτόμενα εγγραφα απο το συστημα POL. με αριθμούς το υπ’ 2592 / 23 / 155 1500 από 7/8/ 2023 και 2592 / 23 / 155 7584 από 7/8/ 2023, που εχει στη διάθεση του το NewsIT, αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ , απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο — πέταλο – του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ενέργειες, το έγγραφο αναφέρει, «Η υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».