Υπογράφηκε, την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Καθηγητή κ. Ιωάννη Λιανό.

Οι δύο Αρχές συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών μεταξύ τους, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας τους προς όφελος της οικονομίας και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος με ταυτόχρονη διασφάλιση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του ατόμου και ιδίως της προστασίας προσωπικών δεδομένων, βάσει έγκαιρης και ουσιαστικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων, καθώς και στην αμοιβαία συνδρομή κατά την εξέταση υποθέσεων και στις κοινές έρευνες, στους τομείς αρμοδιότητάς τους.

Οι πρόεδροι των δύο Αρχών, κ.κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος και Ιωάννης Λιανός, δήλωσαν σχετικά τα εξής:

«Στο σύνθετο πεδίο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εντός της ψηφιακής αγοράς και των ψηφιακών υπηρεσιών γενικότερα, το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ρύθμισης του ανταγωνισμού και της προστασίας των καταναλωτών πρέπει να εξετάζεται ως μία αδιάσπαστη και ενιαία ενότητα που χρήζει συνεκτικής, συνδυαστικής και συμπληρωματικής εφαρμογής. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση και διεύρυνση της ήδη αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ