Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον κορονοϊό, μετά την ανακοίνωση για 78 νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Τα νέα μέτρα αφορούν:

Από 1η έως 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών.

Από 3 έως 15 Αυγούστου σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες θα μπορούν να παρευρίσκονται έως και 100 καλεσμένοι.

Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία, νοσοκομεία και κέντρα αστέγων, μέτρο που περιλαμβάνει και τους ιατρικούς επισκέπτες. Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, εξαιρείται ένας συνοδός για ειδικές περιπτώσεις ασθενών.

Από 3 έως 9 Αυγούστου απαγορεύεται η παρουσία όρθιων πελατών σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Επίσης, συστήνεται η χρήση μάσκας από τους πολίτες σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων.

Επεκτείνονται τα μέτρα των περιορισμών κυκλοφορίας μέχρι τέλος Αυγούστου για όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων.

Επιπλέον, μέχρι 31 Αυγούστου παραμένει σε ισχύ και το μέτρο της υποχρεωτικής υποβολής αρνητικού τεστ, που θα έχει γίνει έως και 72 ώρες νωρίτερα, για όσους έρχονται στη χώρα από Βουλγαρία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ