Ανακοίνωση αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα του Δήμου Αθηναίων από 20.03.2023 εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Όπως ήδη γνωρίζετε από χθες 20.03.2023 λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο για τα ακίνητα του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πράξεις που συντάχθηκαν μέχρι και τις 19.03.2023 καταχωρούνται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών με την υποβολή αίτησης εγγραπτέας πράξης και περίληψη καταχώρησης εγγραπτέας πράξης κι όχι με την αίτηση και περίληψη Υποθηκοφυλακείου. Στην περίπτωση αυτή το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος εκδίδεται υπηρεσιακά κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης καταχώρησης της εγγραπτέας πράξης.

Επειδή, το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών λειτουργεί σήμερα ως Μεταβατικό Κτηματολογικό Γραφείο θα πρέπει από 20.03.2023 κατά τις συναλλαγές μας με αυτό να χρησιμοποιούνται τα έντυπα αιτήσεων και εγγράφων που χρησιμοποιούνται στα Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν ως Κτηματολογικά Γραφεία Ν. 2664/1998, αρ. 23 – (Μεταβατικά Κτηματολογικά Γραφεία), τα οποία μπορείτε να λάβετε στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.ktimatologio.gr/el/page/ktimatologio-se-leitoyrgia/entypa-ai…

Συνημμένα δε στην παρούσα επισυνάπτεται η αίτηση καταχώρησης εγγραπτέας πράξης, η περίληψη καταχώρησης εγγραπτέας πράξης και η αίτηση για χορήγηση αντιγράφου Κτηματολογικού Φύλλου-Αποσπάσματος Κτηματολογικού Διαγράμματοςπου αφορούν στα Μεταβατικά Κτηματολογικά Γραφεία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μέχρι της ένταξης του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών στον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος εκδίδεται μόνον από το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών διά ζώσης κι όχι ηλεκτρονικά.

Πληροφορίες από τον Φορέα αναφέρουν ότι καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να μπορεί το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος να εκδίδεται για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών και ηλεκτρονικά και πριν από την ένταξή του στον Φορέα.

Περισσότερες πληροφορίες στο enotariat.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ