Με «καμπάνα» ύψους 5 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή της προσωπικότητας δημοσίου προσώπου» και «υποβαθμισμένη ποιότητα προγράμματος» τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ 100.3, για τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε η οποία μεταδόθηκε πριν περίπου… 6 χρόνια.
Το επίμαχο επεισόδιο μεταδόθηκε στις 27 Ιουλίου 2017, όταν καλεσμένος ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Εκεί, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν μια συνέντευξη που είχε δώσει στον Alpha ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο «ο καλεσμένος Θ. Πάγκαλος ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας ενίοτε απρεπείς εκφράσεις», όπως «μαλ@@ς», «τσογλάνι» και «γελοίο πρόσωπο».
Για τον Άρη Πορτοσάλτε η απόφαση αναφέρει ότι ναι μεν ζήτησε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο να ανακαλέσει τη λέξη «τσογλάνι», με τον ίδιο να αρνείται, ωστόσο στις υπόλοιπες δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα και την τότε κυβέρνηση είτε δεν έφερε αντίρρηση είτε δήλωσε ότι ο καλεσμένος του έχει δίκιο.
Μάλιστα, μετά το τέλος της συνέντευξης ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε στον πρώην συνάδελφό του και νυν βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι «τον έχω μάθει (σ.σ. τον Θεόδωρο Πάγκαλο) να χρησιμοποιεί τον κατάλληλο όρο και την κατάλληλη ελληνική λέξη γιατί η ελληνική γλώσσα έχει πολλές εκφράσεις. Δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις μια κοινή έκφραση και μια κοινή λέξη είναι αυτή που εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματα…».