Επίθεση από 30 άτομα δέχτηκε ένας άντρας στο Εφετείο Αθηνών το πρωί της Τετάρτης (22/03) με αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί στο πόδι.
Με αφορμή το αιματηρό αυτό επεισόδιο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε σε δήλωσή του πως η αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα στο σημείο «επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης» και ότι αυτό «καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο κ. Βερβεσός αναφέρει πως: «Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού είναι η εξής:

Το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου παρουσία αστυνομικής δύναμης η οποία επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά δίνει το παρόν ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών.
Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (!!!). Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών (…).
Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να αισθάνονται αλλά και να είναι πράγματι ασφαλείς.
Επίσης δεν αρκεί πάλι να διενεργηθεί άλλη μια αλυσιτελής ΕΔΕ, από αυτές που παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς που ολιγώρησαν δραματικά να επέμβουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ