Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποίησε σήμερα 9/9 το πρωί η ιταλική αστυνομία στις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Πάδοβα, Μπέργκαμο και Ρέτζιο Εμίλια.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αμφισβητίες του εμβολίου προσπαθούσαν μέσω διαδικτύου να οργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Draghi. Παράλληλα, κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, κυρίως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοι υπολογιστές.
Σύμφωνα με τον Τύπο, μια ομάδα με οκτώ μέλη (5 γυναίκες και τρεις άνδρες) είχε εκφράσει την πρόθεση να προμηθευθεί μαχαίρια και να προχωρήσει στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία υποκίνησης βίαιων πράξεων, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή πολιτική οργάνωση.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν σκοπό να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία -και ιδίως του πράσινου πάσου εμβολιασμένου- η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη το Σάββατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ