Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απευθύνθηκε προς όλους τους Εισαγγελείς της χώρας και τους έστειλε το μήνυμα για εγρήγορση και εκπλήρωση των καθηκόντων τους «όχι με τυπική επάρκεια, αλλά δυναμικά, με πληρότητα και ταχύτητα», ώστε να σχηματοποιηθεί “μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία” που θα ανταποκριθεί “στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα και κατ’ επέκταση στο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία”.
Στο μήνυμα του για τη διατύπωση ευχών ενόψει του νέου δικαστικού έτους, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας , κρούει τον κώδωνα του κινδύνου περιγράφοντας πως “οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη Χώρα μας, αλλά και το δυσοίωνο και ασταθές διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία”.

Μήνυμα

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ξεκάθαρα πως η ποινική Δικαιοσύνη πάσχει σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της (π.χ στην ταχύτητα) και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για προσπάθεια από όλους να αναβαθμιστεί το επίπεδό της: “Είναι γεγονός ότι η Ποινική Δικαιοσύνη, σε γενικές γραμμές και σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της, πάσχει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Για το λόγο αυτό τα φυσικά χαρίσματα και τα ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτει ο καθένας από εμάς, άλλος ολιγότερα άλλος περισσότερα, πρέπει να προσφέρονται ολοθύμως στην Υπηρεσία, ώστε, από κοινού και συνδυαστικά, να συντελούν καίρια και καθοριστικά στην αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου της Ποινικής Δικαιοσύνης για να μπορούμε να καυχόμεθα για αυτό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ