Στις 29 Οκτωβρίου 2019 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την τύχη της 37χρονης Ιρανής, Σαραρέ Καντεμί, ενώ σήμερα η αντεισαγγελέας της έδρας του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου πρότεινε στους αρεοπαγίτες  να μην εκδοθεί στο Ιράν, επισημαίνοντας ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των Ιρανικών αρχών η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί.

Μέσα στην δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια η Σαραρέ Καντεμί ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της».

Παράλληλα, η 37χρονη, ανέφερε ότι όποιος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται και εξήγησε ότι η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γινόντουσαν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε τηλεοπτικού σταθμούς. Όμως, τόνισε, «αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου και όποιος έχει πολιτική δράση συλλαμβάνεται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των αρεοπαγιτών για την ζωή της στο Ιράν και την σχέση με τον σύζυγό της, τόνισε ότι ο σύζυγός της έστειλε την μητέρα της στη φυλακή για 7 μήν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ