Κρατούμενοι σε φυλακές της Νέας Υόρκης μηνύουν το σωφρονιστικό κατάστημα για την απόφασή του να μην τους επιτρέψει να δουν την ολική έκλειψη ηλίου που αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η απόφαση των φυλακών για lockdown των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του φαινομένου θα τους εμποδίσει να συμμετάσχουν σε μια σημαντική θρησκευτική εκδήλωση, παραβιάζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στο θρησκεύεσθαι.

Οι ενάγοντες είναι έξι άνδρες με διαφορετικό θρησκευτικό υπόβαθρο, που εκτίουν ποινές στο σωφρονιστικό ίδρυμα Woodbourne. Πρόκειται για ένα βαπτιστή, ένα μουσουλμάνο, ένα μέλος της Εκκλησίας των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, δύο πιστούς της Σαντερία και έναν άθεο.

«Μια ηλιακή έκλειψη είναι ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο με μεγάλη θρησκευτική σημασία για πολλούς» σημειώνεται στην αγωγή που προσθέτει πως στα χωρία της Βίβλου περιγράφεται, κατά τη Σταύρωση του Ιησού, ένα φαινόμενο που έμοιαζε με έκλειψη, ενώ στα ιερά ισλαμικά κείμενα μαρτυρείται ένα παρόμοιο συμβάν κατά τον θάνατο του γιου του προφήτη Μωάμεθ.

Το ουράνιο φαινόμενο, το οποίο ήταν για τελευταία φορά ορατό στις ΗΠΑ το 2017 και δεν θα καταγραφεί ξανά στη χώρα μέχρι το 2044, «δικαιολογεί τις συγκεντρώσεις, τον εορτασμό, τη λατρεία και την προσευχή», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ