Ο Donald Trump δεν θα έπρεπε ποτέ ξανά να αναλάβει δημόσιο αξίωμα, αφού υποκίνησε τους υποστηρικτές του σε στάση, σύμφωνα με την έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξέτασε τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.
Το συμπέρασμα αυτού του εγγράφου, έκτασης 845 σελίδων, συνοδεύεται από μια σειρά συστάσεων ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ μια επίθεση στην έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας, την οποία κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε ο πρώην πρόεδρος για να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του 2020.
“Η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχθεί ένας ηττημένος πρόεδρος να μετατραπεί σε τύραννο επιδιώκοντας να ανατρέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να σπείρει τη βία”, αναφέρει ο Βenny Thompson, ο επικεφαλής της επιτροπής, στην εισαγωγή της έκθεσης.
Τα εννέα μέλη της επιτροπής ζητούν να νομοθετήσει το Κογκρέσο ώστε ο Trump –που έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024– αλλά και κάθε πρόσωπο που κατηγορείται για “στάση” να μην επιτρέπεται να αναλάβει δημόσιο αξίωμα, σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό ή στρατιωτικό επίπεδο. Προτείνουν επίσης να τροποποιηθεί η εκλογική νομοθεσία και να χαρακτηριστεί η επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο “εθνικό γεγονός ειδικής ασφάλειας”.
Ο Thompson δήλωσε πεπεισμένος την Δευτέρα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ασκήσει δίωξη στον Trump.
“Κανείς, ούτε ένας πρώην πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου”, τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ