Αναβάθμιση λογισμικού στις ηλεκτρονικές απάτες έχουν κάνει οι κομπιναδόροι που “παγιδεύουν” και ξαφρίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Πώς επιτήδειοι αδειάζουν τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πελατών

Επιτήδειοι στέλνουν mail υποδυόμενοι το σύστημα ασφαλείας της τράπεζας.
Ζητούν από τους καταθέτες να βάλουν τους κωδικούς τους λόγω αναβάθμισης του συστήματος.

Εάν κάποιος πέσει στην παγίδα ο λογαριασμός αδειάζει εν ριπή οφθαλμού.
Είναι η πιο διαδεδομένη ηλεκτρονική απάτη.
Οι δράστες στοχεύουν στην υποκλοπή στοιχείων από κάρτες και e-banking με σκοπό τη κλοπή χρηματικών ποσών από λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Έξαρση στο «ηλεκτρονικό ψάρεμα»

Tο υποψήφιο θύμα λαμβάνει το ακόλουθο μήνυμα στο κινητό του, από αριθμό που υποδύεται την ταυτότητα μιας τράπεζας.
«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας.
Για ενεργοποίηση πατήστε το ακόλουθο link».
Σε περίπτωση που το θύμα πατήσει το link, μεταφέρεται σε ένα διαδικτυακό ιστότοπο το οποίο ζητάει από τον χρήστη να καταχωρήσει προσωπικά δεδομένα όπως το username και τον κωδικό πρόσβασης.
Στη συνέχεια, ο δράστης έχει πλήρη έλεγχο του λογαριασμού της ηλεκτρονικής τράπεζας και μπορεί να πραγματοποιήσει οικονομικές συναλλαγές με αποτέλεσμα την πρόκληση οικονομικής ζημιάς μέχρι και μηδενισμό του λογιστικού υπόλοιπου.

Πώς επιτήδειοι αδειάζουν τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πελατών

Σε περίπτωση που κάποιος λάβει κάποιο ύποπτο sms συστήνεται να μην πατήσει το σύνδεσμο και να επικοινωνήσει άμεσα με την τράπεζα του.
Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές πέφτουν θύμα της απάτης του νέου ηλεκτρονικού ψαρέματος, και η προληπτική ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας του e-banking είναι απαραίτητη, ώστε οι καταναλωτές να μην πέφτουν θύματα επίδοξων απατεώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ