67 έρευνες με 256 συστάσεις προς τις αρμόδιες εθνικές και κοινοτικές αρχές, ανάκτηση 371 εκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 219 νέες έρευνες ύστερα από 1259 προκαταρκτικές αναλύσεις που διενεργήθηκαν από εμπειρογνώμονες του οργανισμού. Αυτά είναι τα νούμερα των «αδιάφθορων της ΕΕ» για το 2018.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επέδειξε ερευνητικό έργο, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να αποφέρει την υψηλότερη προστιθέμενη αξία στους Ευρωπαίους πολίτες: περίπλοκες, διακρατικές περιπτώσεις που θα ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστούν μόνο από τις εθνικές Αρχές. 224 υποθέσεις έχει εξετάσει σε σχέση με την Ελλάδα η Υπηρεσία των Αδιάφθορων τα διάστημα 2014-2018. Οι 18 από αυτές όταν έκλεισαν συμπεριλάμβαναν συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές. Για το 2018, η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορούσε ένα ιδιαίτερο είδος απάτης, την υποτίμηση προϊόντων ένδυσης και υπόδησης.

Με άλλα λόγια, υποθέσεις προϊόντων-μαϊμού. Αναφορά στην Ελλάδα κάνει η έκθεση της OLAF και για τέσσερις υποθέσεις παραγωγής και διακίνησης παράνομων τσιγάρων. «Τα αποτελέσματα της OLAF δείχνουν ότι η δουλειά μας διαφέρει, προστατεύουμε όχι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ αλλά και την υγεία και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της OLAF Ville Itälä.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ