Νέα ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ, κατά εργατών από το Πακιστάν, στο Γκάζι.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «επίθεση δέχτηκε ομάδα τριών μεταναστών από το Πακιστάν, εργαζόμενων στις επισκευές κινητών τηλεφώνων από οργανωμένο τάγμα φασιστών την Παρασκευή 6 Μάη στην οδό Πειραιώς 107 και Ευάδνης 10», στο Γκάζι.
Το ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως οι μετανάστες έρχονταν από το τζαμί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια, στο οποίο είχαν πάει για την προσευχή της Παρασκευής και έφυγαν από εκεί στις 2 μμ. Στις 2.30μμ κατέβηκαν σε στάση του λεωφορείου κοντά στη Τεχνόπολη και πέρασαν στην απέναντι πλευρά για να κατευθυνθούν στα Πετράλωνα.
Στην οδό Πειραιώς 107 προς την οδό Ευάδνης 10 τους ακολούθησαν δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού με τέσσερα άτομα. Φόραγαν κράνη και όταν κατέβηκαν οι τρείς φόραγαν full face. Άρχισαν να βρίζουν «Πακιστανοί, μουσουλμάνοι φύγετε από την Ελλάδα», «Τι ρούχα είναι αυτά που φοράτε;».
Οι τρεις επιτέθηκαν στον Αλίμ Ιτζιάζ, ετών 38 , του έβγαλαν το καπέλο της προσευχής και του τράβαγαν το καμίς, την πουκαμίσα που φορούσε, σκίζοντας την.
Ένας είχε σιδηρογροθιά στο χέρι και ένας δεύτερος κρατούσε μαχαίρι πεταλούδα, με διπλή κόψη.
Του έριξαν μία γροθιά και άρχισε να τρέχει αίμα η μύτη του. Όταν επενέβησαν οι φίλοι του Α.Σ. και Τ.Χ., τότε ο ένας τους απείλησε φωνάζοντας «κάντε πίσω» και κουνούσε απειλητικά το μαχαίρι. Η επίθεση έληξε με τον επικεφαλής να λέει: «Τώρα φεύγουμε».
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ, «οι φασιστικές προκλήσεις και οι ρατσιστικές ισλαμοφοβικές επιθέσεις βρήκαν την συνέχεια μετά το πυροβολισμό κατά του μετανάστη Αλί Ριάζ που φόραγε τα ίδια ρούχα στην Γ’ Σεπτεμβρίου στις 2 Μάη, μετά την γιορτή του τέλους του ραμαζανιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ