Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση και συντήρηση του Αρσακείου Μεγάρου, στο οποίο στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η τελετή υπογραφής ανάμεσα στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και την ανάδοχο εταιρεία «P&C Development», που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές Νίκου Ταχιάου, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα και της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ευαγγελίας Νίκα.

Αυτοί είναι οι 50 κορυφαίοι προορισμοί για το 2024, σύμφωνα με το Lonely Planet – Ένα ελληνικό νησί ανάμεσά τους
Το κτιριακό συγκρότημα του Αρσακείου, συνολικής επιφάνειας 11.282 τ.μ., οριοθετείται από τις οδούς Σταδίου, Αρσάκη, Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου στο κέντρο της Αθήνας, είναι ιδιοκτησίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και οικοδομήθηκε σε διάφορες φάσεις, σε μια περίοδο περίπου 70 ετών, ενώ ανακαινίστηκε, για τελευταία φορά το 1992.

Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης και συντήρησης ανέρχεται στα 13,2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι στις αρχές του 2026 το Συμβούλιο της Επικρατείας θα στεγάζεται στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του Αρσακείου Μεγάρου.

Επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα σύνθετο έργο, όπως αυτό της ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος του Αρσακείου, στο οποίο στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης.

Η Πρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα ανέφερε: «Το κύρος της δικαιοσύνης συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη αξιοπρεπών κτιρίων, τα οποία να γεννούν ένα σεβασμό και από μέρους των διαδίκων», ενώ τόνισε ότι «η ανακαίνιση η οποία επιχειρείται είναι πάρα πολύ σημαντική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ