Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν γίνει αποδέκτες παραπλανητικών μηνυμάτων στο κινητό τους, με το λογότυπο του Οργανισμού, μέσω των οποίων τους ζητούνται προσωπικά στοιχεία, όπως ο αριθμός του Τραπεζικού λογαριασμού τους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να μην παραχωρούν τα προσωπικά στοιχεία τους στοιχεία, απαντώντας σε αυτά τα μηνύματα.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Εφιστούμε την προσοχή όλων ως προς τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:
Εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.
Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό, κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας, που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.
Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Οργανισμός ΙΒΑΝ κοκ»