Ραγδαίες είναι οι νομικές εξελίξεις μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς καθώς εκτός από την ποινική έρευνα που βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για γενικευμένο οικονομικό έλεγχο για μίζες, δωροδοκίες αλλά και ξέπλυμα χρήματος στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του.
Ειδικότερα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση, όσων είχαν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια, θέσεις ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ αλλά διαχειρίζονταν συμβάσεις και έργα για το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ο έλεγχος μάλιστα αφορά τα τελευταία 15 χρόνια.

Τι αφορά ο οικονομικός έλεγχος

Ο έλεγχος αφορά την περιουσιακή τους κατάσταση, ακίνητα και λοιπά, αλλά και τραπεζικούς λογαρισμούς, ενώ θα ελεγχθούν και εκπρόσωποι εταιρειών και εργολάβοι που πήραν έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Παράλληλα έλεγχος οικονομικής φύσεως θα γίνει και σε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας (ιταλικών συμφερόντων) Hellenic Train.
Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα θα διαπιστώσει αν έχουν τυχόν τελεστεί αδικήματα όπως οι δωροδοκίες (μίζες δηλαδή) αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί την τελευταία 15ετία ως συμβαλλόμενοι,
 στις συμβάσεις που αφορούν τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, τα οποία αν και ξεκίνησαν εδώ και περίπου 20 χρόνια, παραμένουν έως και σήμερα ανολοκλήρωτα.

Αν διαπιστωθεί από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμώνακίνητη περιουσία κ.λπ., η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, τότε θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα.
Σημειώνεται πως αν προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ