Ληστεία βγαλμένη από ταινία σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Τόπος δράσης ένα πάρκινγκ της εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης. Θύμα η οικογένεια δικηγόρου. Η λεία; Χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 250.000 ευρώ.
Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα στις 7, όταν ο δικηγόρος με τη σύζυγό του και τον 20χρονο γιο τους, επίσης δικηγόρο, στάθμευσαν για λίγο το αυτοκίνητό τους σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης στη Φθιώτιδα.
Ο 20χρονος οδηγός παρέμεινε στη θέση του, ωστόσο οι γονείς του κατέβηκαν από το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά.

Ληστεία με λεία 250.000 σε πάρκινγκ της εθνικής οδού

Εκείνη την ώρα, άνδρας, πιθανότατα Ρομά, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δύο εκ των τριών επιβαινόντων του αυτοκινήτου βρίσκονταν εκτός, κινήθηκε γρήγορα, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και κατάφερε σε δευτερόλεπτα να αρπάξει μια τσάντα που περιείχε το ποσό των 38.000 ευρώ, δύο ρολόγια Rolex, μανικετόκουμπα και νομικά έγγραφα, το συνολικό περιεχόμενο της οποίας εκτιμάται σε 250.000 ευρώ.
Ο 20χρονος αντιδρώντας αστραπιαία βγήκε από το αμάξι και επιχείρησε να αποσπάσει από τον δράστη την τσάντα. Ωστόσο εκείνος τη διατήρησε στην κατοχή του και αφού τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι), τράπηκε σε φυγή πηδώντας την περίφραξη της εθνικής οδού.
Μάλιστα, στην προσπάθειά του να κάνει το ίδιο ο 20χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.