Με τουλάχιστον 97 σφαίρες εκτέλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής τον 44χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Νέο Κόσμο, που αναγνωρίζεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Greek Mafia, γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Πίσω από την δολοφονία του 44χρονου κρύβονται αναμφισβήτητα επαγγελματίες – εκτελεστές, με το επικρατέστερο πλέον σενάριο να κάνει λόγο για 4  δράστες – σύμφωνα με ένα ενδεχόμενο οι 3 χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και ο ένας πιστόλι.

Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι τα όπλα να ήταν λιγότερα και οι δράστες να άλλαξαν γεμιστήρα, ωστόσο οι πολλές δεκάδες κάλυκες μαρτυρούν πως ήθελαν να είναι βέβαιη για την εξόντωση του θύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Το θύμα θεωρούνταν «βαρύ όνομα» ενώ και το 2018 στον Πειραιά είχε γίνει ακόμη μια απόπειρα σε βάρος του. Από τότε, μάλιστα, είχε πάρει τα μέτρα του: Κυκλοφορούσε με θωρακισμένη BMW που όμως δεν ήταν τελικά αρκετή για να σταματήσει τις σφαίρες και είχε πάντα μαζί του οπλισμό.

Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου όπου έπεσε νεκρός, βρέθηκε καλάσνικοφ ενώ στο τσαντάκι του είχε ένα πιστόλι τύπου γκλοκ και μάλιστα οπλισμένο.

Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία. Παράλληλα αστυνομικοί συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην ίδια περιοχή κοντά στο βενζινάδικο -το οποίο ήταν γεμάτο όπλα- να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία επιθέσεων και άλλα αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο άνδρας – γεννηθείς το 1980 – θεωρούνταν το αντίπαλο δέος του Στεφανάκου, που έχει επίσης δολοφονηθεί.

Ο 44χρονος φερόταν ως ύποπτος για τη δολοφονία του νονού – γνωστού με το προσωνύμιο «Καράφλας», «Νταίζυ» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα που του είχαν στήσει άγνωστοι έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο στα τέλη του Ιουνίου του 2018.

Σε βάρος του ιδίου, μάλιστα, είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου 2018. Τότε, ένα λευκό βαν είχε προσεγγίσει το αυτοκίνητο του Ζαμπούνη που ήταν σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε κολλήσει, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης φέρεται να διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με την Bella Mafia (Κατερίνα Αναγνωστάκη), που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της στο πάρκινγκ του σπιτιού της, στην Κηφισιά – λίγες μέρες πριν την απόπειρα δολοφονία στον Ζαμπούνη.

Σημειώνεται πως το όνομα του θύματος είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που είχε προβεί σε μεγάλες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της, Παναγιώτης Βλαστός, της είχε ζητήσει να φωτογραφίσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζη – που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου – και να δείξει τις φωτογραφίες της στον 44χρονο.

Το χρονικό της εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό συνέβη στις 01:55 τα ξημερώματα Κυριακής στη συμβολή των οδων Φραντζή και Ηλία Ηλιού, στο Νέο Κόσμο. Τρεις ή τέσσερις άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε SUV Ι.Χ. αυτ/το, μάρκας Lexus, προσέγγισαν το θύμα το οποίο είχε μόλις βγει από το γνωστό βενζινάδικο ιδιοκτησίας του.

Πιο συγκεκριμένα, πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 44χρονος το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων και τον πυροβόλησαν με ένα καλάσνικοφ. Ο 44χρονος δεν πρόλαβε να μπει στη θωρακισμένη BMW του κι έπεσε νεκρός στο έδαφος ενώ το όχημα γέμισε τρύπες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανόν να υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω 81 κάλυκες διαμετρήματος 7.62mm.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν ενώ φέρεται πως έκαψαν ολοσχερώς το ΙΧ – ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας – με το οποίο έκαναν την εκτέλεση στο Δαφνί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ