Τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο βυτιοφόρο όχημα χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας καλούνται να ερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές μετά από παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Ήδη σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια και παραπέμφθηκε σε δίκη.
Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου και αυτό γιατί η φωτιά φαίνεται να προήλθε από μηχανολογική βλάβη, καθώς το όχημα διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).
Πέραν των αιτίων εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.