Ο Donald Trump δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί και οδήγησε Ρεπουμπλικάνους εκλεγμένους αξιωματούχους να αναμειχθούν στην έρευνα της εισαγγελίας για τον πρώην πρόεδρο, ανέφερε σήμερα το γραφείο της εισαγγελίας του Μανχάταν.
“Η επιστολή σας… αφορά μια άνευ προηγουμένου έρευνα για μια εκκρεμή υπόθεση δίωξης σε τοπικό επίπεδο. Η επιστολή εστάλη αφότου ο Donald Trump δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί και οι δικηγόροι του φέρεται να σας προέτρεψαν να παρέμβετε”, υπογραμμίζει επιστολή του γραφείου του εισαγγελέα Alvin Brag προς τρεις Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ένα σώμα ενόρκων συγκλήθηκε από τον Brag τον Ιανουάριο και άρχισε να ακούει τα αποδεικτικά στοιχεία για τον ρόλο του Trump στην πληρωμή χρημάτων στην πορνοστάρ Stormy Daniels λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε ο μεγιστάνας.
Η Daniels, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Stephany Kleeford, είπε ότι έλαβε τα χρήματα με αντάλλαγμα τη σιωπή της για μια σεξουαλική επαφή που είχε με τον Trump το 2006.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος συνεχίζει να δηλώνει αθώος για την υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι η εισαγγελική έρευνα έχει πολιτικά κίνητρα.
Η επιστολή από το γραφείο του Μπραγκ ανέφερε ότι οι τρεις πρόεδροι επιτροπών της Βουλής αναζήτησαν μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με μια εκκρεμή ποινική έρευνα, η οποία είναι εμπιστευτική σύμφωνα με τον πολιτειακό νόμο.
“Τα αιτήματα της επιστολής αποτελούν παράνομη παρέμβαση στις εξουσίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης”, έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μανχάταν, Λέσλι Ντoύμπεκ, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, Τζιμ Τζόρνταν, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής Τζέιμς Κόμερ και στον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης της Βουλής, Μπράιαν Στιλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ