Θύμα εκβιασμού με γυμνές ψεύτικες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καταγγέλλει ότι έπεσε η αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Όλγα Πολίτη, η οποία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για σεξιστική επίθεση και απειλές.
Σε δήλωσή της η κ. Πολίτη αναφέρει: «το τελευταίο διάστημα έχω γίνει στόχος μίας πρωτοφανούς και χυδαίας προσωπικής επίθεσης. Δέχομαι απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντικά μηνύματα που θίγουν την προσωπικότητα, το ήθος και την οικογένειά μου, με σκοπό να αποδομήσουν τις ικανότητες μου, τα όνειρα μου, εν τέλει εμένα την ίδια» λέει αρχικά και δηλώνει σοκαρισμένη αλλά και αηδιασμένη:
«Μετά από πολλά χρόνια σκληρής επαγγελματικής προσπάθειας, σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς, είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαπράττονται τέτοια αδικήματα εις βάρος μου. Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τις ανοίκειες και ανήθικες αυτές επιθέσεις και αδυνατώ να πιστέψω πως μία νέα γυναίκα δεν δύναται να διεκδικήσει, θεωρητικά κατοχυρωμένα, δικαιώματα και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά και την πολιτική» σημειώνει και προσθέτει ότι έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη:«Σεξισμός – σεξιστικές προσβολές είναι απαράδεκτες, θίγουν και προσβάλλουν τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βεβηλώνουν την ψυχή και δεν έχουν θέση στον χώρο της πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Είναι αυτονόητο πως θα πράξω τα νόμιμα και δέοντα προς προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου».
Η κ. Πολίτη αναφέρει επίσης: «Είμαι βέβαιη πως εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες γυναίκες, έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και γίνονται καθημερινά αποδέκτες ανάρμοστων, σεξιστικών, χυδαίων σχολίων, αλλά δυστυχώς αισθάνονται πως δεν έχουν την «φωνή» να μιλήσουν. Η ελάχιστη υποχρέωση μου είναι να καταγγείλω την βαρβαρότητα και την αθλιότητα αυτών των πράξεων, που αρμόζουν, όχι σε μια σύγχρονη, πολιτισμένη κοινωνία, αλλά σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να ζει στο μεσαίωνα.
Στην προκειμένη περίπτωση η κάθοδος στον εκλογικό στίβο είναι το έλασσον. Το μείζον είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας, στην οποία η γυναίκα / ο άνθρωπος θα αντιμετωπίζεται με βάση τις ιδέες, τις απόψεις, τα πιστεύω και τις δυνατότητές του και όχι το φύλο, την εμφάνιση, την καταγωγή. Για την κοινωνία αυτή θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω, τέλος, να ενημερώσω τους εκβιαστές ότι οι απειλές τους δεν με φοβίζουν. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.