Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αποδίδονται σε Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα, οι οποίοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος και συνεργεία στο ίδιο αδίκημα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.
«Ο Νίκος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ούτε ο Καλογρίτσας διέπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.
Κατά την κ. Σμυρλή η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας, ενώ -όπως είπε- δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Νίκου Παππά για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που μετείχε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Δήλωση Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, συνηγόρου Ν. Παππά

Η πρόταση των 2 Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος Παππά

Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο, αθωωτική πρόταση , οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδόμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.