Ανακοίνωση για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου εξέδωσε ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις εκλογές της 25.06.2023, το Α1’ Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι αρμόδιο (σύμφωνα με το π.δ. 26/2012 και το Ν.4648/2019 όπως ισχύουν):

Α) για το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής  αρχής, των Εφόρων αυτών στις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδος, καθώς και το διορισμό των Εποπτών Εκλογών και των γραμματέων αυτών στο εξωτερικό

Β) για το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής  αρχής στα τμήματα του εξωτερικού. Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται μόνιμοι πρεσβευτικοί ή προξενικοί ακόλουθοι και γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι πρεσβειών και προξενείων, πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανώτατων Σχολών με βαθμό 6ο και άνω που υπηρετούν στην οικεία διπλωματική περιφέρεια.

Γ) για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών, των υποψηφίων αυτών, καθώς και των μεμονωμένων υποψηφίων.

Δ) για την ανακήρυξη των βουλευτών του Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές.

Αιτήσεις Προτίμησης για διορισμό αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής σε όλη την επικράτεια

Οι δικηγόροι, οι ασκούμενοι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις προτίμησης με ηλεκτρονικό τρόπο και θα ενημερωθούν από τους συλλόγους τους για την έναρξη της διαδικασίας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να περιέλθουν στον Άρειο Πάγο μέχρι το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ.

Για τις αιτήσεις Προτίμησης για Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς, Υπαλλήλους κλπ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από Παρασκευή 2/6/2023 το απόγευμα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε κατάλογο με τους Δήμους και τις Δημοτικές ενότητες για την αίτηση.

Αιτήσεις γίνονται για όλη την Επικράτεια ΚΑΙ για τις μονοεδρικές.

Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στο εξωτερικό διορίζονται με κλήρωση μόνιμοι πρεσβευτικοί ή προξενικοί ακόλουθοι και γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι πρεσβειών και προξενείων, πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανώτατων Σχολών με βαθμό 6ο και άνω που υπηρετούν στην οικεία διπλωματική περιφέρεια. Δεν θα γίνουν αιτήσεις για διορισμό Δικαστικών Αντιπρόσωπων στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ