Για 9 ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Διδυμότειχο νόμιζε ότι είχε βγάλει Δήμαρχο. Ήρθε όμως το Πρωτοδικείο να διαψεύσει τα αποτελέσματα, και ο Δήμος “άλλαξε χέρια”.

Νικητής για 5 ψήφους

Το βράδυ της πρώτης Κυριακής ο Χρήστος Τοκαμάνης πανηγύριζε τη νίκη του μάλιστα μόλις με 5 ψήφους διαφορά επί του νυν δημάρχου! Στα 72 εκλογικά τμήματα της πόλης με εγγεγραμμένους 28.247 ψήφισαν οι 11.582 (συμμετοχή 41%).
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Χρήστος Τοκαμάνης έλαβε 5.607 ψήφους, δηλαδή, ποσοστό 50,02% και 15 έδρες, ενώ ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου έλαβε 5.602 ψήφους, ποσοστό 49,98% και 10 έδρες.

Από την πρώτη στιγμή, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι του έδιναν νούμερα που τον έβγαζαν νικητή με 60-70 ψήφους διαφορά.
Σύμφωνα με το evros-news.gr, για 8 ολόκληρες ημέρες νικητής ήταν ο Χρήστος Τοκαμάνης, αλλά την 9η ημέρα (17η Οκτωβρίου) το Πρωτοδικείο θυροκόλλησε τα επίσημα αποτελέσματα που προέκυψαν από επανακαταμέτρηση.

Η δικαστική αντιπρόσωπος έστειλε ανάποδα αποτελέσματα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, δικαστική αντιπρόσωπος μπέρδεψε τους δύο υποψηφίους και έστειλε αντίθετα αποτελέσματα ενός εκλογικού κέντρου μέσω του τάμπλετ όπως και ήταν υποχρεωμένη αλλά το αποτέλεσμα ήταν λάθος.
Ο Χρήστος Τοκαμάνης που για 8 ημέρες ήταν νικητής των εκλογών αρνείται να δεχτεί το νέο αποτέλεσμα που θυροκόλλησε το Πρωτοδικείο και θα ζητήσει νέα επανακαταμέτρηση με δεδομένο μάλιστα πως υπάρχει μεγάλος αριθμός άκυρων ψηφοδελτίων.
Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί 289 άκυρα ψηφοδέλτια και η υπεράσπιση του θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να να αποδείξει πως έχει γίνει καθοριστικά λάθη που έχουν κρίνει το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μένει στη θέση του και θα αποφανθούν εκ νέου οι δικαστικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ