“Στο ίδιο έργο θεατές” όσον αφορά τη δίκη για την υπόθεση Folli Follie, καθώς δόθηκε εκ νέου αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων, με τη νέα δικάσιμο να ορίζεται για τις 10 Ιανουαρίου και την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να ξεσπά για την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι αναβολή είχε δοθεί και έναν χρόνο πριν, στις 14 Δεκεμβρίου 2022 (τότε για τον Ιούνιο του 2023), έναν χρόνο (τότε) μετά την έναρξή της. Οι δικαστές, όπως είχε γράψει το Capital.gr, είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και είχαν αναγκαστεί να οδηγηθούν σε αναβολή, “κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για παραγραφή σε επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου, εξαπολύοντας ένα δριμύ κατηγορώ κατά του κρατους και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που απέχουν από τα καθήκοντά τους απο τον περασμένο Απρίλιο”.

“Θέλουμε να δικάσουμε αλλά δεν μπορούμε… Ελεος!” τόνισε φέτος, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, η πρόεδρος του Εφετείου με αφορμή τη πολλοστή αναβολή στη διεξαγωγή της δίκης, αυτή τη φορά λόγω αποχής των δικηγόρων εξαιτίας της οποίας ακυρώθηκε η διαδικασία χθες Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 όπως έγινε και για άλλες δύο δικασίμους πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων.

“Είπαμε, κατανόηση και αλληλεγγύη στα αιτήματα των δικηγόρων, αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Δεν έχουμε διάθεση να οδηγηθούμε σε αντιπαλότητα με τους δικηγόρους αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε όμηροι…”, συμπλήρωσε η δικαστική λειτουργός σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” χωρίς να κρύβει την ανησυχία της για την πορεία αυτής της ιδιαίτερης δίκης.

“Καλή αντάμωση με την ελπίδα της άδειας”, πρόσθεσε η πρόεδρος λίγο πριν αποχωρήσει από την έδρα, ανακοινώνοντας επτά δικασίμους για τον Ιανουάριο του 2024, αρχής γενομένης από τις 10 του μηνός και κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή της να συνεχιστεί ομαλά η δίκη για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξάλλου, κατά γενική ομολογία, η πρόεδρος του Δικαστηρίου, μέχρι τώρα με τη συνδρομή όλων των παραγόντων της δίκης έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία της πολύκροτης δίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ