Στην κατάθεση μήνυσης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, προχώρησαν 18 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, ύστερα από την αποκάλυψη ότι δεκάδες τόνοι ελαιόλαδου …έκαναν φτερά από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονταν αυτές οι ποσότητες.
Είχε προηγηθεί μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με την οποία κατήγγειλε την απώλεια τουλάχιστον 37 τόνων ελαιόλαδου κατά τα προηγούμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.
Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και ήδη ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις
Οι 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε- και γι’ αυτό άλλωστε στο κείμενο της μήνυσής τους στρέφονται κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
“Οι παραγωγοί που εκπροσωπώ και τους ανήκουν συνολικά οι 22,5 τόνοι του εξαφανισμένου λαδιού, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχει κλαπεί μια τέτοια ποσότητα μέσα σε διάστημα 3 ημερών” ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας.
Εξήγησε, δε, ότι η εξαγωγή τέτοιων ποσοτήτων προϋποθέτει εκτός από ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο, ενώ μία τέτοια ενέργεια θα γινόταν αντιληπτή από περιοίκους καθώς οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού δεν βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο αλλά κοντά σε σπίτια.