Ποιος είναι ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης

Ο κ. Τσαλαγανίδης γεννήθηκε το 1953 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979. Θα ασκήσει καθήκοντα προέδρου για περίπου δέκα μήνες, καθώς αποχωρεί από τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω συνταξιοδότησης.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε προαχθεί στο βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018 και ήταν -πριν την προαγωγή του- πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος.

Μάλιστα, το 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε παραλειφθεί από τις παραγωγές για τις θέσεις του αντιπροέδρου. Τον Απρίλιο του 2013 έχοντας το βαθμό του αρεοπαγίτη, είχε οριστεί ως ειδικός ανακριτής, προκειμένου να διενεργήσει την έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ως ανακριτής τότε είχε εξετάσει εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου  και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη.

Ποιος είναι ο Βασίλειος Πλιώτας

Ο κ. Πλιώτας γεννήθηκε το  1955 και αποχωρεί από το δικαστικό σώμα μετά από τρία χρόνια,  δηλαδή  την 30η  Ιουνίου 2022.

Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο κ. Πλιώτας έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις,

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως είχε ζητήσει την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για δυο κακουργήματα αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ και είχε ταχθεί κατά την αναίρεσης της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε καταδικασθεί σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ο Τάσος Μαντέλης.

Τέλος, τον Απρίλιο του 2017 είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς Εφετών και   Πρωτοδικών   την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων για την προστασία των ζώων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ