Σε μια δήλωση – «βόμβα» προχώρησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι είχε απολύσει τρία άτομα για κακοποίηση, τα οποία όμως προσελήφθησαν στη συνέχεια σε άλλο φορέα. «Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε», σημείωσε ο επικεφαλής του «Χαμόγελου» μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε για «μύθους και πραγματικότητες», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά». Παράλληλα, επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν.
Εψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σημείωσε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού, σημειώνοντας:
«Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα.
Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα, θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών».
Εξηγώντας περαιτέρω το πρόβλημα, αναφέρθηκε σε περιστατικό που είχε σημειωθεί στο παρελθόν:
«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής.
Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».
Τέλος, αναφερόμενος στις αναδοχές, ο κ. Γιαννόπουλος είπε:
«Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους.
Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα:
“Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ