Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους, από γνωστό δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή.
Για την υπόθεση έχει δρομολογηθεί η δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του, όπως προβλέπεται με διάταξη του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαρ.Βουρλιώτη.
Ειδικότερα, η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή όχι από το χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει ο ίδιος.
Από την έρευνα που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκαν κινήσεις λογαριασμών της εταιρείας προς άλλες εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως ύποπτες.

Πολύμηνη έρευνα που έβγαλε… λαβράκι – Δήλωνε 50 χιλ ετησίως

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μετά από πολύμηνη έρευνα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.
Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα, φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις καταγράφεται εισόδημα περίπου… 50.000 ευρώ ετησίως.
Το ύψος του ποσού – όπως ήταν αναμενόμενο – «προκάλεσε» τους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, που είναι από τους πλέον δημοφιλέστερους της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυκτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη και νησιά που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες.

Έρευνα και σε συνεργάτες 

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχει παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Όπως έγινε γνωστό η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.