Αποφυλακίστηκε σήμερα 20/ 11 ο Αρτέμης Σώρρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που εχει καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για απόπειρα απάτης αποφυλακίστηκε με όρους απο τις φυλακές Χαλκίδας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό τον Ιανουάριο του 2021.
Ο συνήγορος του Βασίλης Χειρδάρης επιβεβαίωσε την είδηση για την αποφυλάκιση του εντολέα του.

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας το 2019, είχε πει ότι ο Αρτέμης Σώρρας αποπειράθηκε να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, μόνος του, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με αυτό το σκεπτικό η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας , ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της Ελλήνων Συνέλευσις μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή των υπολοίπων 22 κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες.
Όπως υποστήριξε στην αγόρευσή της, ο Αρτ. Σώρρας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.
«Έγινε έρευνα από τις δημόσιες υπηρεσίες και προέκυψε ότι πρόκειται περί απατης.
Μάλιστα, με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απατης και συνιστούσε σε παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφίας» επεσήμανε στην αγόρευσή της και κατέληξε:
«Εγινε πολυεπίπεδος έλεγχος.
Υπήρχε δυσπιστία στην πρόταση από το υπουργείο Οικονομικων.
Ο Σωρρας παρουσίαζε ότι διέθετε τον πλούτο των 11 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως».