Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, ιερέας Προκόπιος Μπούμπας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κακοδιαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την ίδια απόφαση έκρινε ένοχους για τα ίδια αδικήματα και άλλους δύο συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξη 13 και 9 ετών, αντίστοιχα.
Ωστόσο, για τους δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους, οι οποίοι ήταν πρώην μέλη του Δ.Σ., αποφασίστηκε η ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Έτσι, παραμένουν ελεύθεροι, μέχρι η υπόθεση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.
Ο Προκόπιος Μπούμπας οδηγείται στην φυλακή.

Η πρόταση της εισαγγελέως στις 22/10/2020

Νικόλαος Μπούμπας: Ενοχος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, ως διαχειριστής των περιουσιών των κληροδοτημάτων.

Αντώνιος Διονυσόπουλος: Ενοχος για απιστία λόγω παραλείψεων σε βαθμό κακουργήματος και για συνέργεια στην υπεξαίρεση των περιουσιών των κληροδοτημάτων κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Εμμανουήλ Γρινιεζάκης: Ενοχος για συνέργεια σε πράξη απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και για συνέργεια στην υπεξαίρεση των περιουσιών των κληροδοτημάτων κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ