Όλοι οι προσκεκλημένοι που ετοιμάζονται να συνομιλήσουν με Βρετανούς αξιωματούχους θα ελέγχονται για τυχόν κριτική κατά της κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρει ο Guardian σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο που αμαυρώνει την βρετανική κυβέρνηση και την προσπάθεια ελέγχου της ελευθερίας της άποψης.
Συγκεκριμένα, θα ελεγχθεί από το αρμόδιο γραφείο ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ασκήσει κριτική σε αξιωματούχους ή προς την κρατική πολιτική.
Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Angela Rayner, αυτό αποτελεί πρόσχημα για να αποτρέψουν τους επικριτές της κυβέρνησης για να μην πατήσουν ακόμη και το πόδι τους στο κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, πριν καλέσουν διάφορους ομιλητές, οι διαχειριστές θα… διαβάσουν τις αναρτήσεις τους σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Διαβεβαιώνουν βέβαια πως δεν θα μπλοκάρουν αυτόματα τέτοιους επισκέπτες, αλλά να εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Όπως εξήγησε η βρετανική κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει σε αυτούς πάρα πολλοί ομιλητές με αιχμηρές θέσεις.
Και θέλουν οι επισκέπτες να έρχονται για να επικοινωνούν με αξιωματούχους ως πραγματικοί «ειδικοί».
Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο εάν οι επισκέπτες έχουν ασκήσει κριτική σε αξιωματούχους ή σε κυβερνητικές πολιτικές, εάν έχουν ισχυρές πολιτικές απόψεις και εάν η συμπεριφορά τους μπορεί να βλάψει τη φήμη της δημόσιας υπηρεσίας.
«Δεν θα ανεχτούμε καθόλου διακρίσεις και αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει ώστε να αποτραπεί η πρόσκληση οποιουδήποτε με επιβλαβές ιστορικό», δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση.
Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Angela Rayner λέει ότι είναι «ένα δρακόντειο πρόσχημα για να εμποδίσουμε τους επικριτές των κυβερνητικών πολιτικών να μην πατήσουν ακόμη και το πόδι τους σε βρετανικό κυβερνητικό έδαφος».
Όπως γράφει ο Guardian, επέκρινε το μέτρο:
«Αντί να προσπαθούν να αποσιωπήσουν την απολύτως νόμιμη κριτική για τις πολλαπλές αποτυχίες τους, οι υπουργοί μπορούσαν να ακούσουν τους ειδικούς λίγο περισσότερο και να σκύψουν το κεφάλι τους.
Ακούγοντάς τους, θα μπορούσαν να μάθουν ένα ή δύο πράγματα για το πώς να αντιμετωπίσουν τη συστημική κρίση που έχει εγκατασταθεί στην καρδιά αυτής της συντηρητικής κυβέρνησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ