Τα αρχεία των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ Donald Trump της τελευταίας τετραετίας της θητείας του φαίνεται να έχει στην κατοχή του ο Joe Biden σύμφωνα με αποκάλυψη του Politico.
Ενώ ορισμένες από τις κλήσεις μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Putin και του Donald Trump, παραμένουν εμπιστευτικές, ο διάδοχός του, Biden ανέκτησε αρχεία για όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών ανέφερε το ειδήσεων Politico, επικαλούμενο πηγές του.
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει αν ο Trump αποκάλυψε ποτέ ευαίσθητες πληροφορίες ή έκανε συμφωνίες με τη Μόσχα.
«Αυτοί (η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Biden) δεν χρειάζονται την έγκρισή μας για να δουν αυτά τα (αρχεία)» δήλωσε πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου του Trump στην Politico, προσθέτοντας ότι
«Ο Biden διαθέτει όλα τα υλικά των κλήσεων. Υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος κάθε φορά».
«Είναι προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας να ανακαλύψουμε τι είπε ο Trump στον Putin» δήλωσε πρώην αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας κοντά στον Biden, προσθέτοντας ότι «ορισμένα πράγματα, όπως συνέβη σε μερικές πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις όπου κανένας Αμερικανός μεταφραστής ή ο γραμματέας ήταν παρών, μπορεί ποτέ να μην είναι απόλυτα γνωστά.

Η μυστικοπάθεια Trump

Αλλά θα ήμουν πολύ έκπληκτος εάν η νέα ομάδα εθνικής ασφάλειας δεν προσπαθούσε να έχει πρόσβαση [στις κλήσεις».
Ο Trump, όπως σημειώνεται από το ΜΜΕ, ήταν ιδιαίτερα μυστικοπαθής κατά τις ιδιωτικές του συνομιλίες με ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, μερικές φορές ακόμη και περιορίζοντας την πρόσβαση των μελών του προσωπικού και του υπουργικού συμβουλίου του για την αποτροπή διαρροών.
Αν και οι συνομιλίες δεν καταγράφηκαν, οι βοηθοί βρίσκονταν στην τηλεφωνική γραμμή καταγράφοντας ό, τι ειπώθηκε.
Τα αντίγραφα, ή τα λεγόμενα μνημόνια συνομιλίας, διατηρήθηκαν.
Το Politico σημειώνει ότι ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ