Τουλάχιστον πέντε ηλεκτρονικές απάτες με λεία πάνω από 120. 000 ευρώ και θύματα πολίτες που ζουν σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας φέρονται να έχουν διαπράξει τα μέλη μεγάλης σπείρας, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.
Οι δράστες κατάφεραν να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους, παρακάμπτοντας, μάλιστα, τις ασφαλιστικές δικλείδες των τραπεζών, με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αφού με άγνωστο τρόπο, απέκτησαν τα στοιχεία e-banking, συμπεριλαμβανομένων και των password των θυμάτων τους, στη συνέχεια, με πλαστά πιστοποιητικά, απευθύνθηκαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και προμηθεύτηκαν κάρτες sim – κλώνους, προς αντικατάσταση των καρτών των κινητών τηλεφώνων των ανυποψίαστων πολιτών που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους.
Ακολούθως, προέβαιναν στη μεταφορά των ποσών από τους λογαριασμούς των θυμάτων σε δικούς τους χωρίς πρόβλημα, καθώς τα μηνύματα επιβεβαίωσης που έστελναν οι τράπεζες έφταναν μέσω των sim – κλώνων στα δικά τους κινητά.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν σε διάστημα δύο ετών τουλάχιστον πέντε πολίτες που ζουν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη και να αρπάξουν από τους λογαριασμούς τους 124.430 ευρώ. Η εξιχνίαση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας οδήγησε στην έκδοση ενταλμάτων για 14 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ένα ακόμη άτομο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία φέρεται να έχει περιφερειακό ρόλο και γι’ αυτό δεν εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του. Ήδη έχουν συλληφθεί 8 άτομα, 5 από τα οποία ζουν στην Αθήνα και 3 (2 αλλοδαποί, ένας ημεδαπός) ζουν στο Ηράκλειο. Άλλοι 3 από τους εμπλεκόμενους έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και αναμένεται να εκδοθούν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμα 2 άτομα στην Αθήνα και 1 στην Κρήτη.
Από τους συλληφθέντες έχουν απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια 6, εκ των οποίων με περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι οι 5, ενώ προφυλακιστέος έχει κριθεί ένας 48χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν διαχειριστής σε 49 επιχειρήσεις. Προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη, πήρε ένας 37χρονος Πακιστανός που φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στη δράση της σπείρας, στην οποία εμπλεκόμενη είναι και η Βουλγάρα σύζυγός του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ