Νέος Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη είναι ο Κώστας Μαραγκάκης, ο οποίος αν και αρχικά είχε μετρηθεί στις 12.906 ψήφους και το 42,85% στέλνοντας τη «μάχη» σε β’ γύρο, έπειτα από επανακαταμέτρηση έφτασε το 43,09% και ανακηρύχθηκε Δήμαρχος από το Πρωτοδικείο.
Η διαδικασία ελέγχου των ψηφοδελτίων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το pirauespress.gr, έπειτα από διχογνωμία για τα αποτελέσματα μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Δήμου. Η επανακαταμέτρηση έβγαλε στον προηγούμενο Κώστα Μαραγκάκη, 76 ψήφους περισσότερες και ανέβασε το ποσοστό του πάνω από το όριο της εκλογής.

Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε τα εξής για την εκλογή του:

«Ο κυρίαρχος λαός της Νίκαιας και του Ρέντη αποφάσισε. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι και με τη βούλα η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.
Το μήνυμα της Κάλπης της 8ης Οκτωβρίου είναι σαφές και η εντολή των συμπολιτών μας καθαρή. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα. Για αυτό και θα κάνουμε ως Δημοτική Αρχή ό,τι περνά από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.
Το βάρος της ευθύνης που εναποθέτετε στους ώμους μας είναι μεγάλο. Θα το σηκώσουμε όμως και θα προχωρήσουμε μπροστά. Καθαρά – Ψηφιακά – Οικολογικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι. Γιατί για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινούμε από αύριο κιόλας δουλειά, σχεδιάζοντας τη Νίκαια και το Ρέντη του 2030.
Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτόνομα, αδέσμευτα, ανεξάρτητα. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Πάντα δίπλα σας».

Θα ζητήσει επανακαταμέτρηση η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Παναγιώτη Κατηφέ που περνούσαν στον β’ γύρο, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι «Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα καταθέσει αίτηση για την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ώστε να καταγραφεί με σαφήνεια ο συσχετισμός δύναμης» αλλά σε κάθε περίπτωση αναφέρει πως «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης δίνουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ