Άνοιξε η διαθήκη του Silvio Berlusconi, η οποία συντάχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.
Συγκεκριμένα, ο Καβαλιέρε άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, αλλά μέρος της υπόλοιπης κληρονομιάς πήραν όλοι οι συγγενείς και συνεργάτες του, καθώς και η τελευταία σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa:
– Το 53% του ομίλου Fininvest, ο οποίος διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
– Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.
– O Berlusconi στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και
– άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα, την οποία είχε «παντρευτεί» σε έναν συμβολικό γάμο.
Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο «μίστερ τιβί» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται:«Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι». Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Silvio Berlusconi σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Πόση είναι η αξία της περιουσίας του Καβαλιέρε

Σύμφωνα με τη La Repubblica, η κληρονομιά του Silvio Berlusconi αποτελείται από μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο που σε τιμές αγοράς προσεγγίζουν τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά οποία προστίθεται κι ένα δίκτυο άλλων εταιρειών που περιλαμβάνει βίλες και άλλα ακίνητα, την ποδοσφαιρική ομάδα της Μόντσα στη Serie A, μια σειρά οικονομικών επενδύσεων σε ψηφιακές εταιρείες, έναν στόλο τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου κ.α..
Σημειώνεται πως η κληρονομιά περικλείεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της εταιρείας Fininvest και σε διάφορες γνωστές οικογενειακές κατοικίες που μαζί με άλλα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία (βάρκες, ιστιοφόρα και διάφορα έργα τέχνης) υπό τον έλεγχο της εταιρείας Idra, φτάνουν την αξία των 425 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, προστίθενται σε αυτά, οι Mediaset (Mfe-MediaForEurope, μετά τη μετακόμισή της στο Άμστερνταμ), Banca Mediolanum και ο εκδοτικός οίκος Mondadori. Επομέμως, στο σύνολο τα περιουσιακά στοιχεία του Μπερλουσκόνι υπερβαίνουν τα 3,6 δισ. ευρώ.
Η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως η περιουσία των 3,6 δισ. Ευρώ «είναι σίγουρα μια συντηρητική εκτίμηση», και το πραγματικό ποσό είναι αρκετά παραπάνω.
Στις 12 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που έκανε αντίστοιχη ανάλυση η La Repubblica, το περιοδικό Forbes προέβη σε μια ανώτερη εκτίμηση: «Ο Berlusconi είχε καθαρή αξία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του θανάτου του», πάνω από το 50% των οποίων δεσμευμένα σε επενδύσεις και μετρητά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ