Για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές που περιλαμβάνει, την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης αλλά και στο γραφείο του ιδίου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.
Αρχικά για το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και ασφαλώς οφείλουμε να προστατεύσουμε την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων δικαστών, οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους στις δικαστικές αίθουσες και στα δικαστικά έδρανα. Και βεβαίως θα ήθελα να δώσω και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα που αφορά στην προστασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Διότι με αυτές τις μεθόδους, τις τρομοκρατικές μεθόδους, ουσιαστικά αυτό που επιδιώκεται είναι να πληγεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Θέλω να επισημάνω ότι εδώ πλέον επιχειρείται ένα πλήγμα κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, διότι με αυτές τις μεθόδους αποπειρώνται όσοι τις μετέρχονται να εκβιάσουν ή να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες δικαστές.
Η Πολιτεία οφείλει να παίρνει τα μέτρα της και πράγματι λαμβάνει τα μέτρα της, Ασφαλώς εδώ διαπιστώνουμε και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κρυφτούμε, ένα κενό στα μέτρα ασφάλειας τα οποία υπήρχαν και είναι στην αρμοδιότητα και νομίζω ότι θα ανταποκριθεί στο καθήκον του άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να δει τι κενό υπήρξε προκειμένου να μην έχουμε παρόμοιες συνθήκες στο μέλλον».

Επίθεση στο γραφείο με αναγραφή συνθημάτων

Συνεχίζοντας ανέφερε πως: Πρέπει όμως να σας πω το εξής. Πριν λίγο δέχτηκα και εγώ μια επίθεση στο γραφείο μου εδώ στην Αθήνα από ομάδες αναρχικών που διαμαρτύρονται για τον ποινικό κώδικα. Απ’ ό, τι πληροφορούμαι, γιατί αυτό συνέβη πριν από λίγο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, πέταξαν φέιγ βολάν. Έμειναν μόνο στους εξωτερικούς τοίχους της πολυκατοικίας και στην είσοδο, όπου βέβαια ήταν και τα κουδούνια των υπόλοιπων ενοίκων.
Είναι σαφές και προκύπτει και από το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των ανθρώπων αυτών που χρησιμοποιούν ότι χρησιμοποιούν για την προβολή των θέσεών τους ότι οι ποινικοί κώδικες αυστηροποιηθούν το πλαίσιο της ποινής και σε καταδικασμένους εγκληματίες αυξάνουν το όριο της υφ’ όρων απόλυσης. Και βεβαίως βάζουμε και την ουσιαστική προϋπόθεση προκειμένου να αποφασίσει το Συμβούλιο αν μπορεί να απολυθεί ένας κρατούμενος ή όχι.
Αν διαβάσει κανείς το δημοσίευμα, διατυπώνονται έμμεσα απειλές όχι μόνο εναντίον του προσώπου μου, αλλά και εναντίον του υπουργού του κυρίου Φλωρίδη. Είμαστε οι μόνοι που κατονομάζονται στο δημοσίευμα αυτό.
Οφείλει λοιπόν η πολιτεία να δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για όλα αυτά τα πρόσωπα, τα οποία διακονούν τις εξουσίες, τις πολιτειακές και βεβαίως να προστατεύσει και τα φυσικά πρόσωπα και τους θεσμούς.