Της δικηγόρου Κ. Λεκκάκου


Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην «αντιδικία» του Ηλία Λιβάνη με τις τράπεζες, ενόψει μάλιστα του προγραμματισμένου πλειστηριασμού ακινήτου του στη Φιλοθέη. Σε αντίθεση με όλες τις ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο πλειστηριασμός του ακινήτου του εκδότη ήταν αναπόφευκτος και μάλιστα είχε ορισθεί για τις 13 Σεπτεμβρίου του 2023. Ωστόσο, ο πλειστηριασμός ανεστάλη καθώς δύο δικαστικές κρίσεις στηριζόμενες σε δύο διαφορετικές νομικές αιτιάσεις, δικαιώθηκε ο επιχειρηματίας, εκπροσωπούμενος από την δικηγόρο Κωνσταντίνα Λεκκάκου.
Πιο αναλυτικά, όπως ενημερώνει το δικηγορικό γραφείο της κ. Λεκκάκου, αφενός, ακυρώθηκε πρωτοδίκως, για προφανείς νομικές πλημμέλειες, η διαταγή πληρωμής του Fund Frontier, εκπροσωπούμενο από την «doValue Greece» (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ). Αφετέρου, δικαιώθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναγνωρίζοντας, το Δικαστήριο, το δικαίωμα και την αγαθή βούληση του γνωστού επιχειρηματία να ρυθμίσει το σύνολο των προσωπικών υποχρεώσεων του, καθώς και του «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, προσπάθεια η οποία, παρά την ευχέρεια που του δίνει η σχετική διάταξη του μηχανισμού, δεν έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει, λόγω συγκεκριμένων πράξεων και παραλείψεων της επισπεύδουσας «doValue Greece». Αντίθετα, για τις ίδιες – μη εμφανιζόμενες απαιτήσεις στον εξωδικαστικό – επιλέγει να επισπεύδει πλειστηριασμό, εν μέσω μίας, εν εξελίξει, διαδικασίας αναδιάρθρωσης.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Δικαστήριο, με την πρώτη απόφασή του, ακύρωσε τις πράξεις επίσπευσης πλειστηριασμού που διενεργήθηκαν από την άνω εταιρεία διαχείρισης «doValue Greece», καθώς δεν αποδείχθηκε, εκ των προσκομιζόμενων εγγράφων, η εκχώρηση της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης στην αλλοδαπή εταιρεία «Frontier Issuer Designated Activity Company», ως ο Νόμος και η Νομολογία απαιτεί. Εν συνεχεία, το Δικαστήριο, στα πλαίσια ασκηθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου του Ηλία Λιβάνη, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης ρύθμισης οφειλών του ίδιου ατομικά, αλλά και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Με τις δύο αυτές δικαστικές κρίσεις: α) ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής, βάσει της οποίας επισπευδόταν ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 13/9/2023, β) ανεστάλη ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του επιχειρηματία και γ) δίνεται η δυνατότητα για επίτευξη συνολικής ρύθμισης οφειλών του ίδιου και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ